Technikai búvárkodás > Búvárkodás, búvár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Technikai búvárkodás > 9 weboldal. Kategória leírása: Információk a technikai búvárkodásról, technikai búvár tanfolyam. Többféle gázkeverékkel való merülés.

buvarkodas.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
A DIR filozófia
http://www.buvarakademia.hu/index.php?page=megj&id=9&cat_id=4

Kezdjük először ennek az újonnan felkapott betűszónak – a DIR-nek – a történetével. Kihagyva sok-sok adatokat melyek úgyis feledésbe merülnének mire a mondandóm végére érnék – nézzük inkább a lényeget... Minden ami jó, modern, vagy új a mi világunkban, az néhány olyan ember munkássága alapján jött létre, aki nem állt be a sorba, hanem hajtotta valami. Valami belső tettvágy, ami többre sarkallta, mint az átlagot. Elégedetlenek voltak, elemeztek, próbálkoztak, kockáztattak, vesztettek és győztek. Legtöbbünk azért kezdett bele a technikai merülésekbe, mert elege volt abból a frázisból, hogy a tenger 40 méter mély és a no-deco után egy perccel a halálos rettenet vár.

A DIR filozófia
Technikai búvárkodás fórum
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9072184

Index Fóruma - Technikai búvárkodás témával foglalkozó fórum.

Technikai búvárkodás fórum
Open water technikai búvár?
http://www.divecenter.hu/hirek/877/open-water-technikai-buvar

DIR, GUE, Halcyon, hátlebegtetős felszerelés és egyéb "technikai" dolgok - hogy jön ehhez egy kezdő búvár? Pedig nem is biztos, hogy olyan távoli dolgok ezek.

Open water technikai búvár?
... a technikai búvárkodásról
http://www.buvariskola.hu/technikai_buvar.html

A technikai búvárkodás elsősorban olyan búvárkodást takar, amelyhez a merülés során több különböző légzőgázt, vagy a normál sűrített levegőtől eltérő gázkeveréket használnak. A technikai búvárkodásban előtérbe kerül a Nitrox, és hélium használata, száraz ruhánál az argon alkalmazása, és az olyan felszerelések, mint a wing, szárazruha, kaniszteres lámpa, orsó és bolya. Sokszor nem is a mélyebb merülést, hanem a biztonságosabb, vagy hosszabb fenékidejű merülést jelenti a technikai búvárkodás. Technikai búvár tanfolyamok. Aquaqund Búváriskola - Sport és technikai búvárkodás.

... a technikai búvárkodásról
Buborék Búvárközpont - Technikai búvárkodás
http://www.buborek.hu/technikai_buvar

Akarsz 50 - 70 méterre vagy még mélyebbre merülni? Saját magadnak gázokat keverni? Akarsz roncsot nézni, falakat felfedezni, nagy biztonsággal, nitrogén narkózis nélkül? Ha igen, várunk szertettel egy háromszintű technikai búvártanfolyamra, ahol elsajátíthatod a mélymerülést, a gázkeverést és a dekompressziós eljárásokat.

Buborék Búvárközpont - Technikai búvárkodás
Öreg búvár és a technikai búvárkodás
http://www.divecenter.hu/hirek/1159/Oreg-buvar-es-a-technikai-buvarkodas

Tech... DIR... Nitrox... Trimix... avagy a búvárkodás varázslatos világa az interneten, ahol számtalan szakértő búvár mereng e témán.

Öreg búvár és a technikai búvárkodás
Nitrox búvár - Enriched Air Diver
http://www.galathea.hu/onedoc.php?id=37&type=smpl&m_id=15

Galathea tanfolyamok: Nitrox búvár - Enriched Air Diver. Töltsél több időt a mélyben, és kevesebbet a felszíni regenerálódással! A Nitrox használata biztonságosabbá, élvezhetőbbé teszi a merüléseket azáltal, hogy a belélegzett gázban az oxigén aránya magasabb. Így több időt tudsz eltölteni a víz alatt, miközben szervezeted számára kevésbé megterhelő a merülés és a dekompressziós betegség kockázatát is minimálisra csökkenti. Ma már szinte minden búvár bázis kínál nitrox töltést. A tanfolyam elméleti oktatásból, mérési gyakorlatból és lehetőség szerint két nyíltvízi merülésből áll. A sikeres vizsgát tett hallgatók nemzetközi kártyát kapnak. A minősítés feljogosít 21-40% közötti nitrox használatára.

Nitrox búvár - Enriched Air Diver
buvarguru.hu - Technikai búvárkodás
http://www.buvarguru.hu/technikai.html

Az utóbbi években egyre többet találkozhatunk a címben szereplő fogalommal a külföldi szaksajtóban és a magyar nyelvű irodalomban egyaránt. Mit is jelent a technikai búvárkodás? Legelterjedtebb meghatározása: olyan búvárkodás, melynek során egy merülés alatt több különböző légzőgázt használnak. Ennek látszólag ellentmond, hogy a technikai oktató szervezetek (IANTD, TDI, GUE, ANDI stb.) egy sor olyan szakterülettel foglalkoznak, pl. barlangi- és roncsmerülés, Nitrox, stb., ahol a merülések alatt csak egyféle gázt használ a búvár. Ha azonban megnézzük, hogy a több gázzal történő merülések előnyeit ezek a szakterületek tudják kihasználni, érthetővé válik a kapcsolat.

buvarguru.hu - Technikai búvárkodás
IANTD
http://www.iantd.hu/

Az elmúlt években egyre több búvárszervezet jelent meg Magyarországon. Ezek közé tartozik az IANTD is, amely azonban elég különös helyett foglal el a búvárkodásban szerte a világon. A szervezetet technikai, barlangi, ipari és katonai búvárok hozták létre a 80-as évek elején. A szervezet eleinte csak a technikai búvárkodással foglalkozott, de elég hamar elkezdték a rekreációs búvárok képzésének kialakítását is egy új filozófia szerint, melynek lényege, hogy a technikai és ipari búvárkodás eredményeit át kell ültetni a sportbúvárkodás keretei közé.

IANTD
Hirdetések
Oldal leírása
buvarkodas.wyw.hu: Búvárkodás katalógus. Búvárboltok, búvárközpontok, merülőhelyek. Búvárfelszerelés vásárlás, búváriskolák Magyarországon, búvár oktatás, búvárutazás, búvár képek, és videók. Víz alatti fotózás, videózás.
Gyűjteményünkben 275 válogatott búvárkodás, búvár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 275 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4116