Roncsmerülés > Búvárkodás, búvár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Roncsmerülés > 9 weboldal. Kategória leírása: Roncsmerüléssel kapcsolatos információk, oldalak.

buvarkodas.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Szent István csatahajó
http://www.kekalom.hu/kekalom.php?pageid=csatahajo

Magyar kegyeleti búvárexpedíció a Szent István csatahajó roncsához. 1999-ben egy lelkes búvárcsoport elhatározta, hogy expedíciót szervez az egykori leghíresebb magyar hadihajóra, amelynek legendája, titka sokat foglalkoztatja a búvárokat. A hajó története és az addigi búvárexpedíciók sorsa alátámasztani látszik az "elátkozott csatahajó" mítoszát. A magyar búvárok maguk is meggyőződhettek a hajó szellemeinek elszántságáról, de végül kitartásukat siker koronázta, közelről láthatták, megkoszorúzhatták, lefilmezhették a hajót és baj nélkül, sikeresen visszatérhettek. A következőkben ennek a rengeteg munkát, energiát és anyagi forrást igénylő expedíciónak a búvártechnikai szempontból is figyelemre méltó történetét mutatjuk be.

Szent István csatahajó
Lemerültünk az Adria Titanic-jához
http://extrem.hu/beszamolo-lemerultunk-az-adria-titanic-jahoz/

Beszámoló: Lemerültünk az Adria Titanic-jához. Baron Gautsch az Adria egyik legkülönlegesebb merülőhelye. Hossza 85 méter, az alja 41-42 méter mélyen van, ma algák, korallok otthona. Itt merültünk le. Búvárbeszámoló következik.

Lemerültünk az Adria Titanic-jához
Merülhető hajóroncsok a világ különböző pontjain
http://hajoroncsok.blog.hu/

Ez az oldal a világ különböző pontjain található és még merülhető hajóroncsokat mutatja be pár szép képpel illusztrálva. Mivel ez egy blog, így aki úgy gondolja, elküldheti saját kis írását egy roncsról, és az is megjelenik az oldalon. Búvár és hajóroncs ismeretterjesztő oldal különböző - a roncshoz kapcsolódó - adattal és speciális ismerettel.

Merülhető hajóroncsok a világ különböző pontjain
Horvátország - Lina roncs
http://www.buvarse.hu/?page_id=622

A LINA egy olasz teherszállító gőzhajó, amely 1914. decemberében süllyedt el Cres-sziget partjainak ütközve. A roncs így immáron kilencven évtizede nyugszik a habokban. Közelében az áramlatok erõssége gyenge, a látótávolság pedig kitûnõ. Létezésérõl már régóta tudtak, bár neve csak 1978-ban vált ismertté.

Horvátország - Lina roncs
Horvátország - Silói roncs / Peltastis
http://www.buvarse.hu/?page_id=629

Az észak-adriai térség legszebb hajóroncsának tartják az 1968. január 7-én ájszaka a heves viharban elsüllyedt motoros teherható, a görög Peltastis roncsát. Az 1952-ben Németországban épült kereskedelmi hajót a tomboló Bora csapta Krk sziklás partjaihoz, Silo ároskától északra. Ehhez a gyönyörű hajóhoz számos, a kikötői kocsmák folklórját színesítő történet fűződik. A merülési mélység 8-31 méter. A silói roncs néven ismenrt teherhajó nincs mélyen, de zaccos a víz. A roncs felső szekcióját kezdő búvárok is felderíthetik.

Horvátország - Silói roncs / Peltastis
Umbria hajóroncs - Vörös-tenger
http://www.aquanauta.hu/hu/547-merulohelyek/2960-umbria-hajoroncs.html

Vörös-tengeri merülőhelyek - Umbria hajóroncs. A hajó 30 méter mélységben fekszik a bal oldalán. Legmélyebben, 38 méter mélyen az orra fekszik, míg a híd mellett található legmagasabb pontja kicsivel a vízfelszín fölé emelkedik. A hajó rakománya érintetlen, abból a mentők semmit nem hoztak fel. Hans Hass szerint a hajó a világ legjobb roncsa, és mások is egyedülálló helyszínnek tartják. Kétségkívül gyönyörű hajó. A fedélzet faborítása elkorhadt, de a nagyrészt érintetlen fémszerkezet végtelen felfedezési lehetőségeket kínál minden búvárnak.

Umbria hajóroncs - Vörös-tenger
Roncsmerülő búvár - Wreck Diver
http://www.galathea.hu/onedoc.php?id=44&type=smpl&m_id=15

Galathea tanfolyamok: Roncsmerülő búvár - Wreck Diver. Kutatni egy roncs belsejében és nem csak körbeúszni a fedélzetet, visszarepülni az időben és bepillantani a hajó történetébe, a legmisztikusabb kaland, ami a búvár álmai közé tartozik. Csak egy komoly technikai tanfolyam után hatolhatunk be biztonságosan egy roncs belsejébe. Ezen megtanulod, a roncsmerülések tervezését, hogyan kell felderíteni, elkerülni a veszélyes helyeket és biztonságosan behatolni akár korlátozott látási viszonyok között. Elsajátítod a lámpák, a speciális felszerelések, vezetőkötelek, orsók előkészítését és helyes használatát.

Roncsmerülő búvár - Wreck Diver
Roncsmerülő tanfolyam
http://www.aquanauta.hu/hu/545-buvartanfolyam/3559-roncsmerulo-buvartanfolya ...

Aquanauta Búváriskola: Roncsmerülő búvártanfolyam. Egy ilyen merülés általában rendkívüli élményt nyújt a búvároknak, egyrészt a látvány miatt, másrészt, mert van benne valami misztikus is.

Roncsmerülő tanfolyam
Csatornabúvár: Roncsvadászok
http://www.divecenter.hu/hirek/2639/csatornabuvar-roncsvadaszok

Új sorozatunkban a televízióban futó sorozatokról igyekszünk alaposabb ismertetőt nyújtani. Ha csak egy címet látunk a műsorújságban, még nem biztos, hogy tudjuk is, mire számítsunk. Ezért néhány műsort illetve sorozatot veszünk górcső alá, kedvcsinálóként. A Roncsvadászok kanadai dokumentumfilm-sorozat, eredeti címe Dreamwrecks. Jelenleg a Spektrum csatornán lehet elcsípni az epizódokat, régebben a Viasat History-n láthattuk, meglehetősen félrevezető Álomtörők cím alatt. (Vajon miért nem maradtak egyszerűen az eredeti Álomroncsok címnél magyarul is?) A nagyjából fél órás epizódok általában egy-egy, jellemzően karib-tengeri úticélra, és annak egy érdekesebb roncsára fókuszálnak.

Csatornabúvár: Roncsvadászok
Hirdetések
Oldal leírása
buvarkodas.wyw.hu: Búvárkodás katalógus. Búvárboltok, búvárközpontok, merülőhelyek. Búvárfelszerelés vásárlás, búváriskolák Magyarországon, búvár oktatás, búvárutazás, búvár képek, és videók. Víz alatti fotózás, videózás.
Gyűjteményünkben 275 válogatott búvárkodás, búvár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 275 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4116