A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

ABC szerint > Búvárkodás, búvár - wyw.hu

Tartalom:

buvarkodas.wyw.hu

A barlangi merülésről
A barlangi merülésről
http://www.amphora.hu/barlangkutatas

Kossuth-barlang, Rákóczi-barlang, Hévíz-forrásbarlang...

www.amphora.hu
A búvártúrák, búvártanfolyamok, búvárfelszerelések gyűjtőoldala
A búvártúrák, búvártanfolyamok, búvárfelszerelések gyűjtőoldala
http://www.buvarkodj.com

Búvárkodj.com - Búvártúrák, búvártanfolyamok, búvárfelszerelések gyűjtőoldala. Hasznos információk, cikkek, búvárbiztosítás, búvárfórum, élménybeszámolok, - minden, ami búvárkodás.

www.buvarkodj.com
A DIR filozófia
A DIR filozófia
http://www.buvarakademia.hu/index.php?page=megj&id=9&cat_id=4

Kezdjük először ennek az újonnan felkapott betűszónak – a DIR-nek – a történetével. Kihagyva sok-sok adatokat melyek úgyis feledésbe merülnének mire a mondandóm végére érnék – nézzük inkább a lényeget... Minden ami jó, modern, vagy új a mi világunkban, az néhány olyan ember munkássága alapján jött létre, aki nem állt be a sorba, hanem hajtotta valami. Valami belső tettvágy, ami többre sarkallta, mint az átlagot. Elégedetlenek voltak, elemeztek, próbálkoztak, kockáztattak, vesztettek és győztek. Legtöbbünk azért kezdett bele a technikai merülésekbe, mert elege volt abból a frázisból, hogy a tenger 40 méter mély és a no-deco után egy perccel a halálos rettenet vár.

www.buvarakademia.hu
A lehűlő szervezet
A lehűlő szervezet
http://buvar.bunny.hu/News/eet_kihulesrol.html

Hans Hass, a híres osztrák búvár szerint nem a cápák és más ragadozók jelentik a vízben tartózkodó búvárokra a legnagyobb veszélyt, hanem a kihűlés, orvosi nevén hipotermia. Minthogy a víz hővezető képessége huszonötször, a hőfelvevő képessége pedig négyszer nagyobb a levegőénél, a szervezet körülbelül ezerszer gyorsabban hűl ki a vízben, mint a levegőben. A vízbe merülő élő testből a nála hidegebb víz folyamatosan hőt von el, ezért a testhőmérséklet elkerülhetetlenül csökken.

buvar.bunny.hu
A Molnár János-barlang...
A Molnár János-barlang...
http://www.cave.hu/

A Molnár János barlang jelenleg feltárt és bekötelezett hossza 4100 méter. Természetesen dolgozunk a további feltárásokon is, de a mélység és a barlang hossza, illetve a merülések időtartama lelassítja az előrehaladást. Számításaink szerint az elérhető végmélység 80 méterre és hossza akár 6-7000 méterre tehető. Mível ebben a mélységben és horizontális vonulatában akár 20 palack deponálására lenne szükség egy-egy merüléshez,ami természetesen trimix és nitrox keverékekből álló utazó és deko gázokat tartalmazna,ezért napokba telik a merülés megtervezése és előkészítése.

www.cave.hu
A szabadtüdős búvárkodás rejtelmei
A szabadtüdős búvárkodás rejtelmei
http://extrem.hu/levegot-a-szabadtudos-buvarkodas-rejtelmei/

A cramping-olás speciális szabadtüdős levegővételi technika, amely során a nagy levegővétel után még plusz levegőt préselünk a tüdőbe. De vajon mennyit bír az emberi szervezet? Válaszok egy freediving versenyzőtől.

extrem.hu
A tájékozódási búvárúszásról
A tájékozódási búvárúszásról
http://www.buvar.hu/136-32972.php

Víz alat­ti tá­jé­ko­zó­dá­si ver­se­nyek: A tá­jé­ko­zó­dá­si bú­vár­úszó ver­se­nyek sza­bad vi­zek­ben, kü­lön­bö­zõ, a ver­seny­sza­bály­zat­ban meg­ha­tá­ro­zott tá­vo­kon ke­rül­nek meg­ren­de­zés­re. A ver­seny­zők­nek meg­adott pon­to­kat kell meg­ta­lál­ni­uk, vagy meg­ha­tá­ro­zott sza­ka­szo­kat meg­ten­ni­ük, fo­lya­ma­to­san víz alatt ha­lad­va, a fel­szín­nel tör­té­nő bár­mi­lyen érint­ke­zés nél­kül.

www.buvar.hu
A víz alatti hokiról
A víz alatti hokiról
http://www.buvar.hu/viz_alatti_hokirol.php

A sportot Angliában találta ki Alan Baker 1954-ben, aki az akkor újonnan alapított Déltengeri Vízalatti Szövetség (Southsea Sub-Aqua Club) tagja volt. A játék eredeti célja az volt, hogy visszatartsák az új tagokat, hogy elhagyják a klubot a téli hónapokban, amikor is túl hideg volt a tenger vize a búvárkodáshoz. Itt, a Southsea Sub-Aqua Club- ban játszotta Baker először a vízihokit búvártársaival, többek között John Ventham- mel, Jack Willis- szel és Frank Lilleker- rel.

www.buvar.hu
A víz alatti rögbiről
A víz alatti rögbiről
http://www.buvar.hu/viz_alatti_rogbirol.php

A Víz alatti rögbi (UWR) egy aránylag új sportág, amelyik a német búvárklubok erőnléti edzései során alakult ki. Elég kevés közös van a víz alatti rögbi és a "normál" rögbi között, kivéve talán a nevet. Medencében játsszák, amelynek mélysége 3,5 m és 5 m között van. A kapuk (nehéz, fém kosarak, amelyek átmérője körülbelül 40 cm) a medence alján helyezkednek el. A két csapat (kékek és fehérek) hat-hat játékossal, és hat-hat cserével megpróbálják bejuttatni az enyhén süllyedő (sós vízzel töltött) labdát az ellenfél kapujába...

www.buvar.hu
A Vörös-tenger büszkeségei
A Vörös-tenger büszkeségei
http://www.divecenter.hu/cikkek/2483/a-voros-tenger-buszkesegei

Régi vágyam volt részt venni az úgynevezett Best of Red Sea szafarin, ami három külső zátony meglátogatását ígéri. Idén végre megtört a jég. 10 éves búvármúlt után nagyjából elmondhatom, hogy végig merültem a fontosabb helyszíneket, amit a Vörös-tenger egyiptomi része adhatott. Merültem Dahabban, Ras Mohammeden és Tiránon. Voltam északi roncstúrán, Hurghadát, Safagát rengetegszer láttam, és a déli helyek sem maradtak ki: Marsa Shagra, St. Johns, Abu Fendera is pipa. Csupán egy térség hiányzott a listámról, a külső szigetek, mint a Brothers és a Daedalus...

www.divecenter.hu
Abyss Búvárbolt
Abyss Búvárbolt
http://abyss.hu/

úvárboltunkat 1999-ben nyitottuk meg. Ha merülni és utazni szeretnél, ha képeznéd magad, ha a felszerelésed állítanád össze vagy egészítenéd ki, ha szeretnél egy klassz csapathoz tartozni vagy egyszerűen csak érdekel a víz alatti világ, nézz be hozzánk, szeretettel várunk és segítünk! Üzletünkben Apeks, Mares, WaterProof, Omersub és Suunto búvárfelszerelések közül választhatsz.

abyss.hu
AdriaDive Búvárbázis
AdriaDive Búvárbázis
http://www.adriadive.hu/

Aktív pihenés a Horvát tengerparton. Idén is egész évben vár a búvár körökben már jól ismert Adriadive Búvárbázis az Adria egyik legszebb öblében Razanjban Közvetlenül a vízparti fekvésű, jól felszerelt apartmanjainkban nemcsak búvárok érzik ól magukat, hanem a család többi tagja is szívesen pihen. A búvároknak és a leendő búvároknak itt a helyszínen a nyaralás alatt is lesz lehetőségük különböző tanfolyamok elvégzésére SDI rendszerben kezdőtől a haladó szintig.

www.adriadive.hu
AIDA Hungary
AIDA Hungary
http://www.aida-hungary.hu/

AIDA Hungary Közhasznú Szabadtüdős Búvár Sport Egyesület.

www.aida-hungary.hu
AIDA International
AIDA International
http://www.aidainternational.org/

AIDA International - Szabadtüdős világszervezet. A szabadtüdős búvárkodás ún. apnea valamennyi ágában számon tartja az AIDA a világrekordokat, nők és férfiak között egyaránt.

www.aidainternational.org
Akurion Panzió és Búvárbázis - Montenegró
Akurion Panzió és Búvárbázis - Montenegró
http://www.akurion.com/

A panzió és a búvárbázis helyileg Montenegróhoz kötődik, ezen belül a Kotori-öbölhöz, így a térség első jegyzett neve lett a névadó. Az Akurion Búvárbázis rendelkezik minden feltétellel (szállás, felszerelés, hajó, merülő helyek), amivel feledhetetlen élménnyé varázsolja a búvárkodni vágyók Montenegróban eltöltött idejét.

www.akurion.com
Alapvető szabadtüdős felszerelések
Alapvető szabadtüdős felszerelések
http://www.divecenter.hu/hirek/438/alapveto-szabadtudos-felszerelesek

Ebben a cikkben azoknak az olvasóknak szeretnék segítséget nyújtani, akik esetleg csak idén nyáron kezdik el a szabadtüdős merüléseket (jelen esetben sznorkeling) és még semmilyen tapasztalattal sem rendelkeznek.

www.divecenter.hu
Amphora Búvár Klub
Amphora Búvár Klub
http://www.amphora.hu/

Klubunk 1965-ben alakult, megalakulásától kezdve civil szervezetként működik. Oktatás, felszerelés bérlés, szerviz, víz alatti kutatások - felderítések, filmek forgatása.

www.amphora.hu
Apeks
Apeks
http://www.apeks.co.uk/

Apeks - műszerek, légzőautómata, búvár computer, karórák...

www.apeks.co.uk
Aqua Dive School
Aqua Dive School
http://www.aquadive.hu/

Aqua Dive búváriskola 1074 Budapest, Vörösmarty utca 6. Búvárkodás, PADI búvároktatás, kezdő és haladó búvártanfolyamok, búvárfelszerelések, búvárkalandok, búvárklub.

www.aquadive.hu
Aqua Lung
Aqua Lung
http://www.aqualung.com/

A nemzetközi Aqua Lunghoz tartoznak a legjobb márkák a vízi felszerelésekben. Az Aqua Lung hosszú története a búváriparban, az egész világra kiterjedő kereskedői hálózata, és a vállalataik szakértelme oda vezetett, hogy magas a kereslet a könnyűbúvár, a technikai és a katonai célú felszereléseik iránt a világ több mint 30 országban.

www.aqualung.com
Aqua Online
Aqua Online
http://www.aquamagazin.hu/

Aqua Magazin Online - A világ hajós szemmel. Programok, utazás, hírek, búvárkodás, vitorlázás, versenyek...

www.aquamagazin.hu
Aquanaut Budapest Búvárközpont
Aquanaut Budapest Búvárközpont
http://www.aquanaut.hu/

Aquanaut Budapest Búvárközpont - Oktatás, tanfolyamok, túrák, utazások, klub. Uticéljaink közé tartozik az egész világ! Szinte minden hétvégén különböző magyarországi tavakra indulunk, ahol 1-2 napos hétvégi programokon élvezhetjük a búvárkodás örömeit és egymás baráti társaságát, és bármikor jöhetsz a mediterrán horvátországi Adriára, mivel ott saját búvárbázisunk van. Adriai búvártúráinkat horvátországi (Losinj sziget)) bázisunkon aquanautadria.com szervezzük, itt teljes körű szolgáltatással állunk rendelkezésetekre.

www.aquanaut.hu
Aquanauta - Merülőhelyek
Aquanauta - Merülőhelyek
http://www.aquanauta.hu/hu/547-merulohelyek

Egzotikus, európai merülőhelyek, merülőhelyek a Vörös-tengeren.

www.aquanauta.hu
Aquanauta búvárcentrum Programnaptár
Aquanauta búvárcentrum Programnaptár
http://www.aquanauta.hu/hu/549-programnaptar

Aquanauta Búvár Centrum - Búváriskola, búvárklub, webáruház, búvártúrák. Programnaptár: Aktuális események, rendezvények és programok.

www.aquanauta.hu
Aquanauta Búváriskola - tanfolyamok
Aquanauta Búváriskola - tanfolyamok
http://www.aquanauta.hu/hu/545-buvartanfolyam

Aquanauta Búváriskola - búvártanfolyamok. Ha szeretnéd új oldaláról megismerni a természetet, látni csodálatos növényeket, együtt mozogni fantasztikus formájú és színű élőlényekkel, megtapasztalni, milyen a súlytalanság érzése, mindez nálunk elérhetővé válhat a számodra, s ezáltal beléphetsz ebbe a különleges, új világba. Gyermekbúvár tanfolyam, szabadtüdős tanfolyam, légzőkészülékes búvártanfolyam, mentőbúvár, mesterbúvár tanfolyam, divemaster búvártanfolyam, Specialitások: MFA & CPR & O2 búvártanfolyam, nitrox tanfolyam, mélymerülő, roncsmerülő, szárazruhás búvártanfolyamok.

www.aquanauta.hu
Aquanauta Búvártúrák
Aquanauta Búvártúrák
http://www.aquanauta.hu/hu/546-buvartura

Aquanauta búvárcentrum - Búvártúrák, szafarik: Horvátország, Vörös-tenger, egzotikus búvártúrák.

www.aquanauta.hu
Aquanauta élménybeszámolók
Aquanauta élménybeszámolók
http://www.aquanauta.hu/hu/552-beszamolok

Túrák, tanfolyamok, egyéb beszámolók, érdekességek, élmények.

www.aquanauta.hu
Aquanauta Fotóalbumok
Aquanauta Fotóalbumok
http://www.aquanauta.hu/hu/557-galeria

Aquanauta Fotóalbumok, képgaléria. Túrák, merülések, bulik...

www.aquanauta.hu
Aquanauta Webáruház
Aquanauta Webáruház
http://www.aquanauta.hu

Aquanauta Webáruház - Búvárfelszerelések széles választéka! Rendeljen legfrissebb kínálatunkból!

www.aquanauta.hu
Aquapark, vizividámpark
Aquapark, vizividámpark
http://aquapark.wyw.hu/

Aquapark katalógus. Aquaparkok, vízi vidámparkok, élményfürdők. Francia, Görög, Lengyel, Német, Olasz, Spanyol aquaparkok.

aquapark.wyw.hu
Aquaqund - Búvártúrák
Aquaqund - Búvártúrák
http://www.buvariskola.hu/turak.html

A búvártúráinkat hivatalos utazási irodákkal együtt szervezzük. Ezekre a túrákra minden érdeklődött szeretettel várunk. Az utakhoz való csatlakozás feltétele: nemzetközi búvárvégzettség, búvár és utas biztosítás kötése. Rendszeresen ajánlunk hazai, adriai, vörös-tengeri, indiai-óceáni búvártúrákat, uszodai gyakorlatokat, ezekhez minden végzett búvár csatlakozhat. Úti céljaink: Horvátország, Egyiptom, Málta, Ciprus, Thaiföld, BALI, Mexico, Maldiv-szigetek.

www.buvariskola.hu
Aquaqund Búváriskola
Aquaqund Búváriskola
http://www.buvariskola.hu/

Sport és technikai búvárkodás! Honlapunk mind a búvárkodás után érdeklődőknek, mind a búvárkodás megrögzött szerelmeseinek kíván hasznos információt adni. Szeretnénk bemutatni búvártanfolyamainkat, utazási irodán keresztül szerveződő baráti búvártúráinkat, kedvező árfekvésű, az általunk kipróbált és bevált jó minőségű felszereléseket, hasznos írásokat, információkat. Oktatásainkat az alapfokú képzéstől az oktatói szintig, több oktatási rendszerben szervezzük SDI, TDI, SSI.

www.buvariskola.hu
AquaWorld - Budapest
AquaWorld - Budapest
http://www.aquaworldresort.hu/hu/aquaworld/extrem_sportok/buvaroktatas

AquaWorld - Budapest - Vízibirodalom, élményfürdő, búvároktatás egy helyen.

www.aquaworldresort.hu
Art of Diving blog
Art of Diving blog
http://tecbuvar.blog.hu/

Legyen ez az oldal a merülés művészetének és a Lélek ébredésének közös helye!

tecbuvar.blog.hu
Az uszonyosúszásról
Az uszonyosúszásról
http://www.buvar.hu/136-32946.php

A búvársport szakágai közül a legnépszerűbb az uszonyosúszás mely uszodai sportág. Gyorsaságával és látványosságával kiemelkedik az uszodai sportágak közül, ezért is nevezhetjük az uszodai Forma 1-nek. Hazánkban, évek óta ez az egyik legeredményesebb nem olimpiai sportág.

www.buvar.hu
Oldal leírása
buvarkodas.wyw.hu: Búvárkodás katalógus. Búvárboltok, búvárközpontok, merülőhelyek. Búvárfelszerelés vásárlás, búváriskolák Magyarországon, búvár oktatás, búvárutazás, búvár képek, és videók. Víz alatti fotózás, videózás.
Gyűjteményünkben 275 válogatott búvárkodás, búvár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Szponzorált linkek
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Csevegő
Aktív linkek: 275 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 3647