Búvárlexikon > Búvárkodás, búvár - wyw.hu

Talált weboldalak ebben a kategóriában: Búvárlexikon > 11 weboldal. Kategória leírása: Búvárlexikon, szakkifejezések, élőlényhatározók.

buvarkodas.wyw.hu Rendezés: Találatok szerint | Értékelés | Névsor szerint

Szponzorált linkek
Búvárlexikon
http://www.diving.hu/lexikon/

diving.hu - Búvárlexikon: búvár kifejezések, jelentésük.

Búvárlexikon
Magyar - Angol, Angol - Magyar Búvárszótár
http://www.submarine.hu/szotarindex.html

A szótár megrendelhető a Jaguár Kiadónál 2.980 Ft-os áron, de a jelentősebb búvárboltokban és könyvesboltokban is megvásárolható.

Magyar - Angol, Angol - Magyar Búvárszótár
Búvárkodás - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/Búvárkodás

A búvárkodás fogalma többféle tevékenységet takarhat, létezik sportbúvárkodás, kedvtelési búvárkodás, ipari búvárkodás. A búvárkodás során a búvár a víz alá bukva tevékenykedik, légzőkészülék nélkül (szabadtüdővel), önálló légzőkészülékkel vagy a felszínről kapott levegőellátással. A kedvtelési búvárkodás űzését a világ legnagyobb részén tanfolyamhoz kötik, a munkát végző ipari búvárok különleges iskolákban tanulnak. A szabadtüdős búvárkodás tanfolyam nélkül űzhető, bár bizonyos alapismeretek elsajátítása itt is ajánlott.

Búvárkodás - Wikipédia
Búvár - Wikipédia
http://hu.wikipedia.org/wiki/B%C3%BAv%C3%A1r

Búvár az az ember, aki a víz alá lebukva tevékenykedik. Amikor búvárokról beszélünk általában a Cousteau-féle sűrített levegős palackkal, légzőkészülékkel merülő búvárokra gondolunk, de búvár a szabadtüdős búvár, az ipari búvár is. Mára a búvárkodás a hétköznapi ember számára is elérhető technikai sporttá vált... Kötéljelzések, kézjelzések...

Búvár - Wikipédia
magyarbuvar.hu
http://www.magyarbuvar.hu/pages/tortenelem_page.htm

Összefoglaljuk a honi búvárkodás lassan feledésbe merülő fontos, vagy érdekes eseményeit, történéseit, bemutatunk régi felszereléseket, eszközöket, és nem utolsó sorban emléket állítunk az egykori jeles magyar búvár személyiségeknek. Történelem, arcképcsarnok, búvár múzeum, képek, könyvtár...

magyarbuvar.hu
SMS Szent István csatahajóról...
http://hu.wikipedia.org/wiki/SMS_Szent_Istv%C3%A1n

A Szent István egyike annak a kevés hajónak, melyeknek elsüllyesztését filmre vették. A Szent István csatahajó roncsa – az iszapba fúródva 120 fokos dőlésszögben, a gerincével felfelé, balra fordított lövegtornyokkal – napjainkban a Premuda-szigettől 9 mérföldnyire, délre 66 méter mélyen nyugszik. Jugoszláv búvárok első ízben, 1974-ben merültek le a hajóhoz, majd 1979-ben ismét ők készítették el az első víz alatti felvételeket. Ezután 1990-ben az olaszok, 1994-ben az osztrákok is lemerültek a roncsokhoz. A magyar Szent István Búvárrégészeti Expedíció (SZIBEX) tagjai 1994 októberében látogathatták meg először e tengeri kegyeleti emlékhelyet. A hajó belsejébe az admirálisi balkon falán támadt repedésen keresztül lehet bejutni. A roncs koordinátái (é. sz. 44° 35′ 0″, k. h. 14° 42′ 00″44.5833333333, 14.7).

SMS Szent István csatahajóról...
Az uszonyosúszásról
http://www.buvar.hu/136-32946.php

A búvársport szakágai közül a legnépszerűbb az uszonyosúszás mely uszodai sportág. Gyorsaságával és látványosságával kiemelkedik az uszodai sportágak közül, ezért is nevezhetjük az uszodai Forma 1-nek. Hazánkban, évek óta ez az egyik legeredményesebb nem olimpiai sportág.

Az uszonyosúszásról
Jacques-Yves Cousteau
http://hu.wikipedia.org/wiki/Jacques-Yves_Cousteau

Jacques-Yves Cousteau, vagyis Cousteau kapitány (1910. június 11. – 1997. június 25.) közismert francia tengerkutató, felfedező, természettudós és filmkészítő volt Életét a tengeri felfedezéseknek szentelte. Katonai tanulmányainak befejezése után Toulonban megszervezte a haditengerészet víz alatti tanulmányokkal foglalkozó kutatócsoportját. A katonai célú fejlesztések eredményeként nevéhez kötődik a könnyűbúvár-légzőkészülék kifejlesztése. Leszerelése után egy korábbi aknaszedő hajót átalakított oceanográfiai kutatóhajóvá, amelyet Calypso néven ismert meg a világ.

Jacques-Yves Cousteau
Élőlényhatározó
http://www.diving.hu/elolenyhatarozo/

diving.hu - Élőlényhatározó: ráják, cápák, halak, rákok, teknősök, növények, korallok, víz alatti emlősök...

Élőlényhatározó
Búvármúzeum
http://www.buvarmuzeum.hu/

A búvármúzeum Dorog és Esztergom-kertváros határában lévő Palatínus-tóban, a Strand mellett, az Esztergomi Spartacus Sportegyesület Búvár Szakosztálya által működtetett búvárbázisról érhető el. A búvárbázis előtt lévő tószakaszon kiépített kötélrendszer vezet el a múzeumhoz. A kiállítás egy közel 60 köbméteres fémketrecben került elhelyezésre. A rácsozaton belül, egy belső falon láthatók a különféle tablók, régi búvárfelszerelések és néhány magyarázó szöveg. A búvármúzeum jelképes víz alatti kapuit 2006. tavaszán nyitotta meg. A kiállított búvárfelszerelések mindegyike több mint 20 esztendős és napjainkra már egyik sem működőképes...

Búvármúzeum
A tájékozódási búvárúszásról
http://www.buvar.hu/136-32972.php

Víz alat­ti tá­jé­ko­zó­dá­si ver­se­nyek: A tá­jé­ko­zó­dá­si bú­vár­úszó ver­se­nyek sza­bad vi­zek­ben, kü­lön­bö­zõ, a ver­seny­sza­bály­zat­ban meg­ha­tá­ro­zott tá­vo­kon ke­rül­nek meg­ren­de­zés­re. A ver­seny­zők­nek meg­adott pon­to­kat kell meg­ta­lál­ni­uk, vagy meg­ha­tá­ro­zott sza­ka­szo­kat meg­ten­ni­ük, fo­lya­ma­to­san víz alatt ha­lad­va, a fel­szín­nel tör­té­nő bár­mi­lyen érint­ke­zés nél­kül.

A tájékozódási búvárúszásról
Hirdetések
Oldal leírása
buvarkodas.wyw.hu: Búvárkodás katalógus. Búvárboltok, búvárközpontok, merülőhelyek. Búvárfelszerelés vásárlás, búváriskolák Magyarországon, búvár oktatás, búvárutazás, búvár képek, és videók. Víz alatti fotózás, videózás.
Gyűjteményünkben 275 válogatott búvárkodás, búvár témakörhöz kapcsolódó link közül válszthatsz!
Hirdetések
Közösség
Megosztás a Facebook-on Add a Twitter-hez Google+

Aktív linkek: 275 | Várakozó linkek: 0 | Ajánlott linkek: 1 | Linkre kattintás összesen: 4116